Supermarkten verkopen column Holleeder niet

Zeker tien winkels van de supermarktketen Plus weigeren om de nieuwe editie van het weekblad Nieuwe Revu te verkopen, omdat Willem Holleeder er een column in schrijft. Piet Boerman, filiaalhouder van een supermarkt van Plus in Dordrecht, is met het initiatief gestart en verwacht dat naast de tien huidige deelnemers meer supermarkten zich aansluiten. Dat zegt hij tegen NU.nl.

‘Het is prima dat Holleeder een column schrijft, maar de insteek van Nieuwe Revu is het verhogen van de omzet. Daar wil ik, indirect of direct, niet aan meewerken’, aldus Boerman. Hij zegt dat Nieuwe Revu niet terug in zijn schappen komt zolang Holleeder voor het blad schrijft.

Hoofdredacteur Erik Noomen zegt dat de keuze om Holleeder een column te geven, naast ‘een inhoudelijke natuurlijk ook dat we daarmee de oplage hopen te verhogen’. Toch vindt hij de ophef niet terecht. ‘Alle andere tijdschriften die Holleeder in de afgelopen jaren op de cover hebben geplaatst, zijn daar nooit op zo’n manier voor gestraft. Ik vind dit getuigen van een merkwaardige ethische opleving, die in mijn ogen onterecht is’, zegt hij tegen NU.nl.

Volgens Noomen loopt de editie van deze week met Holleeder op de cover erg goed. In sommige winkels zou er in twee dagen even veel exemplaren zijn verkocht als de normale weekverkoop.