Supermiddengewicht blijkt zware jongen

Wereldkampioen boksen in het supermiddengewicht Gevorg K. (23) uit Heerlen zit vast op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie die zich bezighoudt met vrouwenhandel, gijzeling en afpersing. K. zou met twee vrienden verschillende jonge vrouwen hebben gedwongen als prostitutuee voor hen te werken in een aantal seksclubs in Limburg en Duitsland. Afgelopen juni is Gevorg K. in Kerkrade wereldkampioen geworden van de International Boxing Organisation (IBO). Donderdag kreeg K. te horen dat hij nog zeker een maand in hechtenis blijft.

Het onderzoek is gaan lopen kort na dit succes. Het openbaar Ministerie in Maastricht liet K. en zijn twee medeverdachten aanhouden. De van oorsprong Armeense bokser is onlangs klemgereden door een arrestatieteam.

Een Oekraïense vrouw heeft aangifte gedaan tegen K. De vrouwen zouden werken in onder meer de clubs Ying Yang in Roermond en Red Lady in het Duitse plaatsje Herzogenrath.

Het OM verdenkt Gevorg K. en zijn twee vrienden ook van gijzeling, afpersing en mishandeling van een inwoner van Heerlen.

Deze man zou na een bezoek aan een seksclub verliefd zijn geworden op een van de Oekraïense prostituees, zo schrijft De Telegraaf, en begon een relatie met haar. K. zou de man vervolgens hebben afgeperst.

‘Dat meisje is voor jou alleen te koop’, was naar verluidt het argument tegen de bange bordeelbezoeker. Hij moest 5000 euro betalen en toen hij dit weigerde zou hij zijn mishandeld.

Zijn hoofdsponsor heeft alle banden met de bokser verbroken.