Supporter mishandelt agent tijdens Willem II-Excelsior

Een 24-jarige man uit Tilburg is zaterdagavond tijdens de voetbalwedstrijd Willem II-Excelsior aangehouden op verdenking van mishandeling van een agent. De agent kreeg vijf minuten nadat de wedstrijd was begonnen in het stadion aan de Goirleseweg in Tilburg een beker bier in zijn gezicht gegooid. Hij liep hierdoor letsel op.

Drank en drugs

De Willem II-supporter werd kort daarna opgepakt. Uit een test bleek dat de verdachte onder invloed was van alcohol en drugs. Hij zit vast voor verhoor. De wedstrijd ging ook na de arrestatie gewoon door. Het duel eindigde in 2-2.

Eerdere incidenten

In december 2017 werd in het Koning Willem II stadion een steward mishandeld door vier fans van RKC waalwijk tijdens de bekerwedstrijd Willem II-RKC. De steward werd door het viertal geschopt en geslagen en viel enkele rijen naar beneden. Eén van de vier stichtte ook nog brand in het uitvak.

Over de reling

Twee jaar geleden werd in hetzelfde stadion tijdens Willem II-Feyenoord nog een supporter van de tribune gegooid, die zou hebben gejuicht voor de 2-0 van Feyenoord terwijl hij in een Willem II-vak zat. De man werd geslagen en vervolgens over de reling gegooid. Een andere Feyenoord-fan werd ook mishandeld. Vier Willem II-supporters werden voor dat geweld veroordeeld tot werkstraffen en celstraffen tot drie maanden.