Suge Knight bekent doodslag (VIDEO)

De Amerikaanse hiphop producer Marion (Suge) Knight heeft in Los Angeles bekend doodslag te hebben gepleegd. Hij is de oprichter van het beroemde rap-platenlabel Death Row Records, dat hij in 1991 begon met Dr. Dre. Schokkende beelden van de doodslag na de break.

Knight reed eind januari 2015 na een vechtpartij op een parkeerplaats van een hamburgerrestaurant twee mensen aan met zijn pick-up truck, een Ford F-150 Raptor. Eén slachtoffer overleed als gevolg daarvan. Knight sloeg daarna op de vlucht. In eerste instantie ontkende Knight de beschuldiging en zei dat het uit zelfverdediging was gebeurd. Hij verklaarde dat hij werd aangevallen door de twee mannen. Maar de aanklagers stelden dat Suge Knight achteruit rijdend zijn slachtoffers tegen de grond werkte, waarna hij opzettelijk over hen heen reed.

Schokkende beelden

De Amerikaanse website TMZ kreeg beelden in handen van het incident (waarschuwing: beelden kunnen als schokkend worden ervaren). Daarop is te zien hoe een man hem benadert, waarna hij achteruit wegrijdt, de man iets uit zijn handen laat vallen, en daarna terug rijdt, over de mannen heen.

Rappers

Suge Knight werd bekend als oprichter van Death Row Records, dat meer dan 50 miljoen platen verkocht van Westcoast rappers zoals Snoop Dogg, MC Hammer en Nate Dogg. Knight is vooral bekend geworden door zijn betrokkenheid bij geweld en criminaliteit. Op 7 september 1996 werd rapper “2Pac” in Las Vegas neergeschoten, terwijl Knight in de auto naast hem zat. Vóór de schietpartij waren Suge Knight en Tupac betrokken geweest bij een mishandeling. Zij kwamen Orlando Anderson tegen, een South Side Compton Crip. De bittere vijand van Suge Knight’s “Mob Piru”-bende. Voor de mishandeling kreeg Suge Knight een gevangenisstraf van 9 jaar.

Kanye West

Suge Knight werd in 2004 beschoten tijdens een feestje in Miami, georganiseerd door Kanye West, waarbij hij een kogel in zijn been kreeg. In 2008 werd hij tijdens een andere ruzie buiten westen geslagen. Een nog onbekende man sloeg hem van achteren op het hoofd. Het zou om een geldkwestie gaan, maar dat werd nooit helemaal duidelijk, omdat Knight niet mee wilde werken met de politie. Knight pleegde ook nog een overval waarvoor hij op borgtocht vrij kwam. Tijdens zijn borgtocht reed hij in op de twee mannen met zijn pick-up truck. Door zijn bekentenis hangt hem nu een gevangenisstraf van 28 jaar boven zijn hoofd. De rechtszaak begint over enkele dagen.