Surinaams-Europese coke bende opgerold

Een internationaal opererende drugsbende met vertakkingen naar Suriname, België en Moldavie is deze week opgerold. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. De bende smokkelde coke vanuit Suriname naar Europa via een bedrijf Moldavië. Begin dit jaar werd een partij van 2200 kilo coke onderschept in de haven van Paramaribo.

Rijst

De drugs waren verstopt in een partij rijst die naar Moldavië ging. Vier verdachten werden toen gearresteerd in Suriname. Een dag eerder was het lijk van ondernemer Nitender Oemrawingh gevonden op een strand in buurland Guyana. Het waren zijn containers, waarin de rijst werd vervoerd en de drugs werd ontdekt.

Wagenpark

De politie heeft in drie landen na onderzoek nog 16 verdachten opgepakt. Ook is er 1,5 miljoen euro en een wagenpark van 12 luxe auto’s in beslag genomen. De verdachten riskeren bij schuld een gevangenisstraf van 7 tot 15 jaar in Moldavië en tussen de 5 en 10 jaar in België. De recherche was de bende al een jaar op het spoor. Het motief voor de liquidatie is nog niet bekend.