Surinaamse rijsthandelaar geliquideerd

In het Zuid-Amerikaanse Guyana is het stoffelijk overschot gevonden van de 40-jarige rijstondernemer Nitender Oemrawsingh (foto). Hij had een kogelwond in zijn voorhoofd. Oemrawsingh was eigenaar van de lading rijst waarbij 2345 kilo coke werd gevonden.

Oemrawsingh zou zich vandaag hebben willen melden op het politiebureau voor verhoor. Surinaamse media meldden eerder dat de rijsthandelaar na de vondst van de cocaïne door de politie was aangehouden, maar dat bleek niet juist. Volgens de advocaat van Oemrawsingh was zijn cliënt geen verdachte in de zaak.

In Guyaanse media is een foto van het stoffelijk overschot van de rijstondernemer gepubliceerd. Zijn lichaam werd door een reguliere politiepatrouille gevonden op Beach Number 63 in Berbice.

Grootste drugsvangst in de geschiedenis

De Surinaamse politie en douane vonden vorige week dinsdag in de haven van Paramaribo 2.345 kilo cocaïne. De lading zat verborgen tussen zakken rijst in acht containers die klaar stonden voor transport. De drugs waren bestemd voor Europa, voor welk land wilden de autoriteiten in het belang van het onderzoek niet zeggen. Volgens waarnemend korpschef Roberto Prade was de onderschepping van de 94 pakketten met 2.345 kilo cocaïne de grootste drugsvangst uit de Surinaamse geschiedenis.