Surinamer opgepakt in Antwerpen

De Antwerpse politie heeft enkele weken geleden een Surinamer gearresteerd die werd gezocht voor een twintig jaar oude moord in Paramaribo. Dat meldt de Antwerpse Misdaadreporter. Errol R. S. (45) werd in 1993 veroordeeld tot 20 jaar cel voor de moord op Aniel Soemeer in 1990.

Kort na zijn veroordeling ontsnapte de R. S. uit de gevangenis en vluchtte naar Nederland. Errol R. S. week vervolgens met vrouw en kinderen uit naar Antwerpen, waar hij al acht jaar zou wonen en werken.

Hij slaagde er inmiddels ook in om de Belgische nationaliteit te verwerven, hoewel hij al jaren op de Most Wanted-lijst van Interpol prijkt. Suriname vraagt om de uitlevering van Errol R. S., volgens advocaat Kris Luyckx kan België zijn cliënt helemaal niet uitleveren, omdat België geen uitleveringsverdrag heeft met Suriname.  

‘Mijn cliënt is aangehouden op basis van een uitleveringsverdrag uit 1889 met Nederland en de Nederlandse Koloniën, maar Suriname is al lang een onafhankelijke staat, waar België dus geen verdrag mee heeft afgesloten.’

Bron:

Misdaadreporter.