Synthetische drugs gevonden in Boxtel (UPDATE)

De politie heeft vannacht drie mensen aangehouden in verband met een grote drugsvondst in een bedrijfspand in Boxtel. Een arrestatieteam viel omstreek 02.00 het pand binnen. Er zijn verschillende soorten drugs en grondstoffen aangetroffen. (Beeld Twitter)

Politiewagens, een ambulance, de Landelijk Forensische Opsporing (LFO) en het Nederlands Forensisch Instituut zijn al sinds de vroege ochtend aanwezig bij de inval. Medewerkers in beschermende kleding voeren de drugs en de grondstoffen in grote vaten af.

Bedrijfsverzamelgebouw

De drugs werden in een bedrijfsverzamelgebouw gevonden. Het pand ligt achter een politiebureau. Het is nog niet bekend om hoeveel drugs het gaat. De politie heeft nog niets meegedeeld over de aangehouden verdachten. Ook is nog niet bekend of er nog meer aanhoudingen worden verwacht.

Update

Het Openbaar Ministerie laat weten dat twee mannen en een vrouw zijn gearresteerd. Ze worden ervan verdacht drugs aan particuliere afnemers in het buitenland te hebben verkocht en verstuurd. Verzending ging via de reguliere post. Naast de drugs heeft de politie ook twee auto’s in beslag genomen. Binnen de Landelijke Eenheid van de politie is een gespecialiseerd Post/Pakket Interventie Team (P2it) actief. Dat team werkt nauw samen met PostNL