Taakstraf voor Dick Jol

Voetbalscheidsrechter Dick Jol (61) krijgt 150 uur taakstraf vanwege mishandeling en bedreiging anderhalf jaar geleden. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. De voormalige top-scheidsrechter mishandelde een man en een vrouw in Den Haag in november 2015. Jol sloeg het stel met een steigerpijp. Ook bedreigde hij hen met de dood.

Aanleiding voor de ruzie was dat de man en vrouw op een scooter over de stoep reden voor de woning van Jol. Dick Jol werd boos en er ontstond een handgemeen waarbij de man en vrouw geslagen werden met de metalen paal, een onderdeel van een steiger.

Dochter

Jol zegt dat hij zo reageerde  omdat het niet de eerste keer was. ‘Mijn buurvrouw is ook al drie keer bijna uit haar steunzolen gereden door deze buurman.’ Hij zegt dat hij vooral bang was voor de veiligheid van zijn dochter van 4. ‘Het gaat om mijn dochter, niet om mij. Als mijn dochter daar had gelopen had ze het niet overleefd.’

Hakbijl

Op de dag van het incident zou de voormalige voetbalscheidsrechter ook in Wassenaar al iemand hebben bedreigd. Jol en zijn broer waren een huis aan het schilderen en zouden ruzie hebben gekregen met de timmerman die daar ook aan het werk was. Die had ‘kut-Hagenezen’ geroepen tegen Jol en zijn broer. Jol haalde een hakbijl uit zijn kofferbak en rende achter het slachtoffer aan, terwijl hij riep: ‘Kom dan, ik maak je kapot!’.