Tachtig woningen en hotel ontruimd na plofkraak Venlo

Aan de Keulsepoort in Venlo zijn zondagnacht tachtig woningen en een hotel ontruimd na een plofkraak. De omgeving van de ABN AMRO-pinautomaten is afgezet. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de ravage is groot.

Geen achtergebleven explosieven

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de omgeving onderzocht, maar geen achtergebleven explosieven aangetroffen. Het onderzoek is overgedragen aan het team Forensische Opsporing van de politie.

Luide knal

De plofkraak vond zondagnacht rond 03.30 plaats. Getuigen zagen de mogelijke verdachten op een scooter wegvluchtten. Geschrokken buurtbewoners werden wakker van een hele harde knal. Ook museum van Bommel van Dam is getroffen. Enkele ruiten sneuvelden en het glas lag verspreid over straat.

Experts controleren of het pand waarin de pinautomaten zijn gevestigd nog stabiel is. De appartementenbewoners en gasten van hotel American werden tijdelijk elders opgevangen. Het ging om circa zeventig tot tachtig mensen. De opruimwerkzaamheden zijn begonnen en de exacte schade aan de appartementen en omgeving wordt nog onderzocht.