Taghi en Razzouki hebben mogelijk nieuw uiterlijk

Politie en justitie houden rekening met het scenario dat de internationaal gezochte criminelen Redouan Taghi (40) en Saïd Razzouki (45) door middel van plastische chirurgie hun uiterlijk hebben laten veranderen. Dat melden bronnen bij politie en justitie aan het AD.

De uit Vianen (Taghi) en Utrecht (Razzouki) afkomstige criminelen staan op de Nationale Opsporingslijst en worden sinds maart 2018 ook internationaal gezocht. Het duo wordt verantwoordelijk gehouden voor meerdere liquidatieopdrachten en grote lucratieve cocaïnetransporten. Taghi zou de leider zijn van de organisatie, Razzouki geldt als zijn rechterhand.

Vergismoord Marrakech

De twee criminelen waren al langer in beeld, maar de jacht is pas echt geopend sinds kroongetuige Nabil B. met justitie is gaan praten en Taghi en Razzouki beschuldigde van het geven van liquidatieopdrachten. Enkele dagen nadat B. in de beveiligde rechtbank van Schiphol was gepresenteerd als kroongetuige, werd zijn onschuldige broer Redouan op 29 maart 2018 in zijn kantoor in Amsterdam-Noord geliquideerd. Politie en justitie gaan er vanuit dat de broer van Nabil B. is geliquideerd in opdracht van Taghi en Razzouki: B. werd immers al door hen bedreigd.

De Marokkaanse opsporingsdienst verdenkt Taghi ook van de vergismoord op een geneeskundestudent op een terras in Marrakech op 2 november 2017. Die zou volgens ingewijden zijn bedoeld voor de Nederlands-Marokkaanse crimineel Mustapha ‘Mous’ el F. of zijn broer Mohammed.

Plastische chirurgie

Een groot rechercheteam van de Landelijke Eenheid van de politie is al maanden op zoek naar Nederlands meest gezochte criminelen, maar het is onduidelijk waar de twee zich op dit moment bevinden. Mexico, Colombia en Dubai worden genoemd als mogelijke schuilplaatsen. Politie en justitie houden er echter sterk rekening mee dat zowel Taghi als Razzouki plastische chirurgie hebben ondergaan om zo uit de handen van de opsporingsdiensten te blijven. ‘Dat is een scenario waar we sterk rekening mee houden’, aldus een bron.

Honderden miljoenen euro’s

Het criminele vermogen van Taghi en Razzouki wordt door de opsporingsdiensten op honderden miljoenen euro’s geschat en is in de afgelopen jaren in korte tijd vergaard door de zeer lucratieve cocaïnehandel. Vermoed wordt dat de twee het geld witwassen door de aankoop van vastgoed in Marokko en Dubai. Ook wordt het geld geïnvesteerd in luxueuze auto’s die behangen zijn met diamanten ter waarde van honderdduizenden euro’s. Bovendien stelt het enorme vermogen het voortvluchtige duo in staat om veel te reizen, om zo uit de handen van politie en justitie te blijven.