Taksforce B5 breidt uit naar Zeeland

De bestrijding van de georganiseerde misdaad in Brabant wordt verder uitgebreid naar de provincie Zeeland. De zogenoemde Taksforce B5 – staat voor de vijf grote steden in Brabant – is nu al voor het derde achtereenvolgende jaar actief en volgens justitie is het een succes. In 2013 werden er weer meer criminele netwerken aangepakt en meer crimineel vermogen in beslag genomen.

In 2013 (van 1 januari tot 1 december) is het totaal aan opgelegde aanslagen en in beslag genomen crimineel vermogen gestegen tot 96 miljoen euro. In 2012 was dat 'maar' 32 miljoen euro. Een forse stijging dus.

Daarbij moet wel gezegd worden dat er bij een grote actie van de Taksforce B5 in mei van dit jaar in Tilburg voor ruim zestig miljoen aan aanslagen werd opgelegd door de belastingdienst. Dat is tevens de hoofdzakelijke reden voor de enorme stijging. Het aantal aangepakte criminele netwerken is volgens justitie van 11 in 2012 gestegen naar 21 in 2013.

Vanaf 1 januari 2014 wordt de aanpak van de georganiseerde misdaad verder uitgebreid in Brabant en Zeeland. De Taskforce gaat dan verder onder de naam Taskforce BZ. Daarbij zijn onder meer de gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, koninklijke marechaussee en belastingdienst betrokken.