Taskforce Wiet: 1200 verdachten gepakt

De Taskforce bestrijding georganiseerde (wiet)criminaliteit in Brabant heeft in driekwart jaar ruim 1200 verdachten aangehouden, 800 wietkwekerijen geruimd, zeven ‘vrijplaatsen’ (woonwagenkampen) aangepakt en beslag gelegd op ruim vier miljoen euro crimineel verdiend vermogen. Na schietpartijen in Eindhoven werd vorig jaar december de taskforce in het leven geroepen door minister Ivo Opstelten van Justitie.

In de Taskforce bestrijding georganiseerde criminaliteit werken het ministerie van Veiligheid en Justitie, de vijf grootste steden in Brabant, het openbaar ministerie, de nationale recherche, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en de drie Brabantse politiekorpsen samen.

Justitie schrijft in een persbericht:

‘Het eerste jaar zijn vooral stappen gezet in het verder opbouwen van een goede informatiepositie. Concreet betekent dit dat partners structureel hun informatie over criminele personen of verdachte locaties met elkaar delen. De aanpak is niet naast elkaar maar met elkaar, aldus minister Opstelten. Alle overheidsinstanties moeten gezamenlijk optrekken.’