Tattoo-verdachte in afzondering

De Schiedammer Cor P., de tattoo-verdachte die is veroordeeld voor een moordaanslag in 2009 in Amsterdam, is in een beveiligd helikoptertransport van de gevangenis in Roermond overgeplaatst naar de Landelijke Afzonderingsafdeling (LAA) in de gevangenis van Vught. Crimescene.pro schrijft dat er informatie zou zijn binnengekomen dat P. een moordaanslag zou hebben beraamd op een medegedetineerde.

Of de informatie waar is valt niet met zekerheid te zeggen, maar de bewuste gedetineerde Jeremy P. was voor zijn eigen veiligheid in afzondering geplaatst in afwachting van overplaatsing naar de gevangenis in Middelburg.

Advocaat Sjoerd van Bergen Henegouwen heeft bevestigd dat P. doelwit zou zijn volgens de informatie P. is veroordeeld voor de moord op Nejib el Bellaj alias 'Piep' uit Tilburg, op nieuwjaarsdag 2011 neergeschoten in de Don Sartostraat in Tilburg. De raadsman weet niet waarom er plannen zouden zijn om zijn cliënt te liquideren.

Cor P. is vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord op Peter Smit maar veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de liquidatiepoging in Amsterdam-West in augustus 2009. Hij zat vast voor de moord op Onno Kuut, maar die hechtenis is opgeheven omdat er niet voldoende bewijs op tafel is gekomen.

P. is verdachte van betrokkenheid bij de moorden op August Adjoeba en de dubbele moord in Leiderdorp op Boneka Belserang en Yassin Chakor maar is daarvoor niet vervolgd.