Tattoo-zaak in juni behandeld

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen de verdachten in de zogenoemde tattoo-zaak zal deze zomer plaatsvinden in de beveiligde zittingszaal van de rechtbank Amsterdam in Osdorp. Donderdagmorgen verwierp de rechtbank verzoeken tot opheffing van de voorlopige hechtenis van drie verdachten. Drie verdachten, de broers Cor en Brian P. En Jeroen S. zitten bijna twee en en half jaar in voorarrest. De vierde verdachte Evert S. is voortvluchtig. 

Cor P. was niet aanwezig. Hij zit als enige in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, sinds het begin van zijn detentie in oktober 2009. Zijn advocaat Karin Blonk vertelde over zijn regime. P. zit vrijwel voortdurend op zijn cel en mag bijna geen contact hebben met zijn medegedetineerden. Alleen zijn moeder mag, achter glas, op bezoek komen. Wekelijks mag hij tien minuten bellen met zijn moeder en zijn vriendin. Zowele bezoek als telefoneren gebeurt onder toezicht.

Sinds in november de hoofdsleutel van de EBI spoorloos verdween mag P. alleen met handboeien om zijn cel verlaten. Dus ook tijdens sport en luchten draagt hij handboeien. Voorts wordt hij zeer regelmatig gevisiteerd.

De officier van justitie meldde dat er in één van de door de verdachten gebruikte auto’s een aanvankelijk onbekende vingerafdruk was gevonden op een doos sportvoeding. Die afdruk blijkt nu te behoren aan Pascal S. die verdachte is in ander onderzoek. Deze S. is te zien op camerabeeld van een observatie bij een woning van de verdachten aan de Tempelhof in Amstelveen. S. is ook geobserveerd in het onderzoek naar de moord op Onno Kuut die in de duinen bij Hoek van Holland gevonden is. Waarschijnlijk is S. in dat onderzoek verdachte.

Deze week werd bekend dat justitie in de vriendengroep van deze verdachten zoekt naar betrokkenen bij een verdwijning van een verdachte in een cocaïne-zaak.

Cor en Brian P., Jeroen S. en Evert S. zijn ook verdachte in dat onderzoek, net als in het onderzoek naar de moord op August Adjoeba (Amsterdam 2008) en de dubbele moord in Leiderdorp op Boneka Belserang en Yassin Chakor (2009), maar ze staan daarvoor nog niet terecht.

Het vooronderzoek naar de aanslag op Marlon Dalfour in Amsterdam op 23 augustus 2009, die daarbij zwaargewond raakte verloopt langzaam. Een kroongetuige die in Brazilië woont moet worden gehoord, afspraken daarover zijn nu gemaakt en dat verhoor zal naar verwachting in februari plaatsvinden. Inhoudelijke behandeling komt in juni en de uitspraak is nu voorzien op 18 juli.

Zoeking in pand tattoo-voortvluchtige

Onderzoek zaak Onno Kuut in Leerdam

KLPD dregt in moordzaak Kuut (UPDATE)

‘Tattoo-jongens oefenden in Amsterdam’

Tattoo-proces ernstig vertraagd

‘Tattoo-getuige is bang gemaakt’ (UPDATE)

Getuige tattoo-zaak beschoten

De getuige tegen de tattookillers