Tattoo-zaak: meer verdachten?

De zaak van de tattooverdachten die terechtstaan voor de mislukte moord in Amsterdam-West op 10 augustus 2009 op Marlon Dalfour wordt tussen mei en juli inhoudelijk behandeld. Dat bleek vandaag op een pro forma-zitting bij de Amsterdamse rechtbank, waar de hoofdverdachten – Jeroen S., de broers Cor en Brian P. – overigens allen ontbraken. De vierde hoofdverdachte Evert S. is voortvluchtig. Tijdens de zitting werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie meer verdachten op de korrel heeft die betrokken zouden kunnen zijn bij de criminele moord-organisatie.

 

De officier van justitie weigerde observatieverslagen te verstrekken in twee onderzoeken – naar de moord op Onno Kuut en de dubbele moord in Leiderdorp op Boneka Belserang en Yassin Chakor – omdat hij namen van verdachten die daarin onder observatie staan geheim wil houden. Later besloot de rechtbank dat het Openbaar Ministerie die verslagen toch moet geven. Namen van andere verdachten kunnen zonodig worden weggelakt.

Met name de advocaat van Henk “Jeroen” S. wil de verslagen van alle observaties op haar cliënt kunnen vergelijken met de bewegingen die deze gemaakt heeft volgens analyse van verkeersgegevens van diens mobiele telefoon. Sommige verdachten zijn ook in de onderzoeken over de Leiderdorp-moorden en de duinmoord op Onno Kuut zijn geobserveerd.

Annique Slijters zei dat ze twijfelde aan de juistheid van sommige observaties. Zo zou een verdachte die op 4 augustus 2009 – enkele dagen voor de aanslag op Marlon Dalfour – in een auto is gezien niet haar cliënt Henk S. zijn.

‘Maar op 10 augustus [de dag van de moord red cs] zag het team echt uw cliënt hoor’, verzekerde de officier van justitie.

Er worden de komende tijd getuigen gehoord bij de rechter-commissaris. De inhoudelijke behandeling begint vanaf mei. Op 18 juli is de uitspraak gepland.

Lees ook:

Parool: ‘Doorbraak zaak Tattoo-killers’

Tattoo’s en de criminele moord-organisatie

Getuige tattoozaak moet beveiligd