Tattoo-zaak: tot 15 jaar geëist

Tegen de drie mannen die volgens het Openbaar Ministerie deel uitmaken van een groep huurmoordenaars zijn vrijdag voor de rechtbank in Amsterdam straffen geëist tussen 13 en 15 jaar cel. Het OM ziet overweldigend bewijs dat de drie – samen met een vierde voortvluchtige verdachte – in 2009 een poging hebben gedaan een drugshandelaar te vermoorden.

De broers Cor en Brian P., Jeroen S. en de voortvluchtige Evert S. hebben allen een tattoo op hun rug van Chinese karakters, die ‘weest daadkrachtig’ betekenen.

Tegen Cor P. en Jeroen S. is de eis 15 jaar. Tegen Evert S. en Brian P. 13 jaar.

De Amsterdamse drugshandelaar Marlon Dalfour is op 10 augustus 2009 beschoten met een pistoolmitrailleur. Hij werd geraakt door tien kogels, maar overleefde de aanslag. Hij is wel blijvend invalide.

Justitie verdenkt de vier ook van betrokkenheid bij de moorden op de Boneka Belserang en Yassin Chakor bij een pannenkoekenhuis langs de A4 bij Leiderdorp in 2009, en op Onno Kuut, wiens lijk in 2009 in de duinen bij Hoek van Holland werd gevonden.

Die twee onderzoeken lopen nog, maar liepen ook al in augustus 2009, toen de politie de vier observeerde en hen na de aanslag op Dalfour zagen terugkeren naar hun woning in Amstelveen. In die woning vond de politie onder meer vuurwapens en explosieven aan. Kort daarna werden de drie ingerekend.

De rechtbank verwacht de uitspraak op 18 juli.

Alle berichten over de Tattoo-zaak.