Taxichauffeur 27 maal gestoken

De politie Rotterdam-Rijnmond zoekt naar de man die zondagavond in het centrum van Hoek van Holland een 21-jarige taxichauffeur zwaar heeft verwond op de Scheepvaartstraat hoek Harmoniestraat. De politie kreeg rond 18.00 een melding over een steekpartij. Eenmaal ter plaatse troffen ze de chauffeur zwaar bloedend buiten zijn auto op straat. 

In eerste instantie werd gedacht dat hij vier maal in zijn borst gestoken was, maar in het ziekenhuis bleek het om 27 steekwonden te gaan. Een bekende van het slachtoffer zegt tegen Crimesite dat de chauffeur via de centrale een jongen en een meisje had opgepikt in het Westland, waarschijnlijk van Poolse nationaliteit. Dat is niet ongewoon omdat in het het kassengebied veel Polen werken.

Bij het afrekenen in het centrum van Hoek van Holland ging het mis. Van achteren kreeg de chauffeur steken in de borst toegediend van een passagier. Daarop vluchtte hij naar buiten. Op straat vloog de man hem opnieuw aan met het mes. De taxichauffeur wist dodelijke steken af weren zodat zijn hart niet werd geraakt, maar liep wel een verwonding aan een long op. Bij het afweren van de steken zijn op verschillende plaatsen pezen in armen en handen doorgesneden.

Na de steekpartij liep het stel een winkelstraat in. De familie weet niet of de portemonnee van de chauffeur is meegenomen. De politie heeft de auto voor onderzoek in beslag genomen. Waarschijnlijk is het drama opgenomen met één van de bewakingscamera’s die daar hangen en zijn ook de daders gefilmd. 

Dinsdag moest de taxichauffeur voor een tweede keer worden geopereerd aan inwendige verwondingen. Inmiddels is hij buiten levensgevaar. 

Volgens de bekende van het slachtoffer zoekt de politie inmiddels ook op Facebook. Daar zou iemand hebben opgemerkt ‘een vriend van de dader te zijn’.