Tbs geëist tegen man die zijn vrouw voor een vampier hield

Het Openbaar Ministerie heeft maandagochtend tegen de 42-jarige Ljubisa O. tbs met dwangverpleging geëist. De man uit Bodegraven wordt ervan verdacht zijn vrouw Jasmina (35) in hun woning met 71 messteken om het leven te hebben gebracht. O. dacht naar eigen zeggen dat zijn vrouw een vampier was. ‘Haar ogen waren groot en veranderden steeds van kleur.’

Na haar dood stak O. Jasmina onder andere in haar oog. ‘Ik was bang dat ze zou opstaan en me ging opeten’ zei O.

Keukenmes van 17 centimeter

Het echtpaar was oorspronkelijk afkomstig uit Macedonië en kampte al langer met problemen. De man zat eerder in verschillende psychiatrische ziekenhuizen. De kinderen stonden sinds 2013 onder toezicht van Jeugdzorg. Op zaterdagavond 14 april vorig jaar ging het mis, toen O. thuiskwam nadat hij tevergeefs sigaretten had willen kopen. ‘Ik voelde mij niet goed, door mijn zenuwen’  zo verklaarde hij. Hij  hoorde stemmen die vertelden dat hij zijn vrouw moest vermoorden. O. stak zijn vrouw, die op een matras in de woonkamer lag, onder andere met een keukenmes van 17 centimeter.

Schedelbreuk

Op zondagochtend liep hij naar de buren om te vertellen dat hij zijn vrouw had gevonden in hun woning in de Trompstraat in Bodegraven. Ze was vermoord. Hulpdiensten vonden het ernstig toegetakelde lichaam van Jasmina. Naast de tientallen messteken had de vrouw ook een gebroken neus, gebroken ribben en een schedelbreuk. Op het stoffelijk overschot lag een groot mes, sigaretten en zonnebloempitten. ‘Die zijn op haar gegooid. Omdat de duivel er was’ zo zei O. tegen de rechters.

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben vastgesteld dat O. verstandelijk beperkt is. Ook kampt hij met schizofrenie en psychoses.

Meer bij Omroep West.