Tbs Goran M. niet verlengd, OM in beroep

De rechtbank in Arnhem heeft vrijdag bepaald dat de tbs van Goran M. niet wordt verlengd. M. is in 2004 veroordeeld voor de moord op het 16-jarige meisje Maja Bradaric uit Nijmegen. Zij werd in een auto gewurgd en vervolgens in brand gestoken.

Volgens deskundigen van de tbs-kliniek en het Peter Baan Centrum (PBC) is de behandeling geslaagd en is geen sprake meer van een stoornis bij Goran M., die inmiddels 28 jaar is.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft al aangegeven in hoger beroep te gaan. Daardoor is de kans niet aanwezig dat M. al binnen enkele maanden vrij komt. Volgens het OM moet de tbs met minimaal een jaar worden verlengd. De rechtbank in Arnhem denkt daar dus anders over.

Goran M. is in 2004 veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar met tbs voor onder meer de moord op de 16-jarige Maja Bradaric. De twee waren bekenden van elkaar. Samen met twee anderen, die ook zijn veroordeeld, ging M. een stukje rijden met het slachtoffer. In de auto werd ze vervolgens gewurgd. Later hebben de drie mannen het slachtoffer in de uiterwaarden in Bemmel, bij Nijmegen, in brand gestoken.

 

De stoornis zou M. hebben opgelopen door traumatische ervaringen tijdens de oorlog in zijn geboorteland.