Tbs’er krijgt elf dagen cel

Een 46-jarige tbs’er uit de Van Mesdagkliniek in Groningen is maandag veroordeeld tot elf dagen celstraf, aldus het Dagblad van het Noorden. Hij ontvoerde en mishandelde volgens de rechtbank een prostituee.

Meldingen

Hij deed dat tijdens een proefverlof in december 2014. De vrouw was enige tijd spoorloos. Pas drie dagen later doken de twee weer op. De meldingen van de vermissing van een patiënt en van een prostituee kwamen gelijktijdig binnen.

Leven gered

De tbs’er had tijdens zijn proefverlof een auto aangeschaft en had de vrouw opgepikt. Hij reed met haar in de auto via Norg naar Duitsland. Tijdens de rit is de vrouw mishandeld en was er sprake van sm-seks. De vrouw is vastgebonden op de bijrijdersstoel. Ze speelde het spel met de man mee en deed voor alsof ze hem leuk vond. Ze zei na afloop dat ze dacht dat dit haar leven had gered.

Long-stay

De man is uiteindelijk aangehouden op de parkeerplaats bij de Van Mesdagkliniek. Hij heeft voor verhoor elf dagen vastgezeten. De rechtbank vindt het niet zinvol hem langere straf op te leggen. Hij zal in de Van Mesdag worden teruggeplaatst op de afdeling long-stay en volgens de rechtbank ‘nog vele jaren vastzitten’.

De man kreeg in 1995 tbs wegens doodslag op zijn vriendin.