‘Tbs’er ontsnapt uit Nijmeegse inrichting’ (UPDATE)

Uit de Pompekliniek in Nijmegen is in de nacht van maandag op dinsdag een tbs’er ontsnapt. Volgens De Gelderlander klom de man eerst door een raampje en gebruikte hij daarna aanwezige bouwmaterialen om over een hek te klimmen. De man is later in de nacht weer opgepakt.

Dinsdagochtend hield het FASTNL-team van de politie (dat voortvluchtigen opspoort) de man weer aan bij een vriendin. Het gaat om Dennis P.. Hij kreeg tbs voor een reeks gewapende overvallen gewapende overvallen en een inbraak. De Telegraaf meldde dat hij ook voor een ernstig zedenmisdrijf zat, maar dat is onjuist.

De kliniek is hangende het onderzoek gesloten.

Vorig jaar ging een patiënt van de Pompekliniek er vandoor tijdens een verlof. In 2017 knipte een tbs’er er een hek door om te ontsnappen.

In 2018 ontvoerde Cor V. tijdens verlof uit de kliniek een sociotherapeut van de kliniek. De Telegraaf schrijft dat er dit jaar in een kritisch rapport van GGZ-Nederland is gewaarschuwd voor gevaarlijke situaties binnen tbs-klinieken en psychiatrische instellingen. Die zouden onder meer door personeelstekorten ontstaan.