‘Tbs’er pleegt zelfmoord door aanrijding’

Een 48-jarige tbs-veroordeelde die donderdag bij een verkeersongeluk in Limburg om het leven kwam heeft zelf een einde gemaakt aan zijn leven. De politie in Limburg heeft laten weten dat er sprake was van een zelfmoord. Omroep Gelderland meldt dat het gaat om tbs’er Vally V. die op onbegeleid verlof was.

Een bron binnen de Pompekliniek heeft dit bevestigd aan Omroep Gelderland. V. zou zelf op de provinciale weg N271 bij Plasmolen met zijn auto op een tegemoetkomende vrachtauto zijn gereden. Vally V. zou al langer zwaar depressief zijn. Dat kwam ook al naar voren tijdens de rechtszaak. V. moest terechtstaan omdat hij zijn vrouw doodde en zijn zoontje zwaar verwondde.

De dood van Vally V. is het vierde incident in korte tijd rond de Pompekliniek. In september ontsnapte Dennis P. uit de kliniek. Hij werd enkele uren later weer opgepakt. Later die maand vluchtte zedendelinquent Harry van E. tijdens een begeleid fietsverlof. Een dag later pakte de politie hem op in Zeeland. Vorige week sloeg zedendelinquent Ronald van Z. op de vlucht tijdens een begeleid fietsverlof. Woensdagavond werd hij opgepakt in Parijs.