Te huur in Marbella: mega-jacht met mini-onderzeeër (VIDEO)

Met de Nederlandse bedrijven die superjachten voor de superrijken maken gaat het crescendo. In de jachthaven van Puerto Banús bij Marbella is deze week een Nederlands nieuwtje aangemeerd: voor vakantie te huur voor 220.000 euro per passagier per week. Wel met eigen heli en duikboot.

Damen

(Crimineel) geld genoeg in de wereld om te verbranden. Maar zo kijken de Nederlandse jachtbouwers er niet tegenaan. In 2017 werden in Nederland 22 superjachten langer dan 25 meter opgeleverd. Gemiddelde gemiddelde prijs: 70 miljoen euro per stuk.

Het schip dat vorige week dinsdag dokte in Banús is ook gebouwd in Nederland, door Damen Shipyards: de “Game Changer Bikini”. Lengte bijna 69 meter, nieuwprijs was ongeveer 45 miljoen euro.

Verhuur

Het verhaal is dat booteigenaren maar twee dagen van opperste geluk kennen: de dag van aanschaf van de boot en de dag van de verkoop. Vandaar dat de onbekende Russische eigenaar van de Game Changer Bikini verhuur als businessplan heeft.

Puerto Banús is één van de jachthavens in de wereld waar het hele jaar door mensen uit de categorie “allerrijkst van de wereld” (en veel criminelen) met auto’s en schepen uit het hoogste prijssegment neerstrijken.

De gedachte van de verhuurder van de Game Changer is misschien ook dat personen met een groot ego andere “mega-millionarios” de ogen uit kunnen steken.

De gelukkige huurder krijgt de beschikking over een staf van (veiligheids)personeel, een helikopter met platform, een flinke serie waterscooters, een rijtje snelle motoren, en een mini-onderzeeboot.