Teamchef politie beschuldigd van seksuele intimidatie

De teamchef van de politie Haarlemmermeer is door zijn superieuren naar huis gestuurd. Hij wordt door een hoofdagente beschuldigd van seksuele intimidatie. Het vermoeden bestaat dat de politiebaas zich schuldig maakte aan aanranding en het per app sturen van seksuele voorstellen aan de agente.

De teamleider – die leiding geeft aan ruim 140 agenten – is afgelopen vrijdagavond door de eenheidsleiding van de politie Noord-Holland gedwongen zijn mobiele telefoon en dienstwapen in te leveren. Het telefoontoestel wordt door onderzoekers van de politie uitgelezen, zo meldt NRC op basis van bronnen bij de politie.

Klokkenluidster

De hoofdagente is een klokkenluidster van het politiebureau Hoefkade in Den Haag. De vrouw werd daar weggepest nadat ze bij het team Veiligheid Integriteit en Klachten (VIK) van de Haagse politie melding had gemaakt van misstanden bij de politie in de Schilderswijk. Sinds maart van dit jaar werkte de hoofdagente onder leiding van de teamleider Haarlemmermeer, die zelf ook jarenlang bij de politie in Den Haag werkte.

Ziek thuis

Het slachtoffer voelde zich zo bedreigd dat ze op het bureau niet meer alleen naar het toilet durfde, zo vertelde ze collega’s. Ze zit nu ziek thuis. Geen van de betrokkenen wilde tegen de NRC commentaar geven. De eenheidschef Noord-Holland Anja Schouten wilde niets anders kwijt dan dat er ‘een oriënterend onderzoek’ plaatsvindt.