Teeven getuigt (nog) niet in pedo-zaak

Fred Teeven is in beroep tegen de beslissing van de rechtbank van Amsterdam dat hij alsnog onder ede moet spreken over informatie die hij onder zich had als officier van justitie in het onderzoek in de Rolodex-zaak. Hij komt komende vrijdag dus niet getuigen.

Civiele procedure

Hij had dan moeten spreken over geheime informatie die in 1997 beschikbaar was bij de toenmalige criminele inlichtingendienst van de politie. Het Rolodexonderzoek ging over mogelijk kindermisbruik onder hooggeplaatste ambtenaren, onder hen drie hoofdofficieren van justitie. Een man die zegt destijds te zijn misbruikt laat een serie openbare getuigenverhoren plaatsvinden in een civiele procedure tegen de Staat.

Advies

Vrijdag moet ook de voormalig secretaris-generaal op het ministerie van Justitie Joris Demmink verschijnen als getuige. Een bron had donderdag aan Crimesite gezegd dat VVD-Kamerlid Teeven in beroep zou gaan en niet zou komen opdagen. Teeven heeft vrijdagavond aan het Algemeen Dagblad gezegd dat hij op advies van het Openbaar Ministerie in beroep is gegaan. Hij moet alsnog getuigen als de rechter zijn beroep verwerpt.

Zie eerdere berichten:

Teeven moet vragen Rolodex toch beantwoorden

‘Rapport’ opgemaakt over hoofdofficier (UPDATE)