Teeven moet vragen Rolodex toch beantwoorden

Voormalig officier van justitie Fred Teeven moet van de rechter in Amsterdam opnieuw verschijnen als getuige over de Rolodexzaak, een politieonderzoek naar kindermisbruik onder hooggeplaatste ambtenaren in 1997-1998. Eerder deze maand weigerde hij bepaalde vragen te beantwoorden.

Criminele inlichtingendienst

Teeven zei zich te moeten verschonen met (onder meer) een beroep op de (voormalige) Wet op de politieregisters. Het ging er met name om dat hij inhoudelijk niets wilde zeggen over informatie van de criminele inlichtingendienst over welke hoofdofficieren van justitie en welke andere ambtenaren in beeld waren in het Rolodex-onderzoek.

Demmink

De rechter heeft dat beroep verworpen. Het openbaar getuigenverhoor is aangespannen door een man die vroeger als minderjarige prostituee heeft gewerkt: Bart van Well (43). Hij houdt de staat verantwoordelijk voor psychische klachten waar hij mee tobt.

Hij zegt ook door voormalig top-ambtenaar Joris Demmink te zijn misbruikt, die dat heeft ontkend Op 3 juni moeten zowel Demmink als Teeven getuigen voor de rechtbank in Amsterdam. Op die dag moet ook een voormalig politierechercheur die zich beriep op zijn zwijgplicht toch weer als getuige verschijnen.

Zie ook:

‘Rapport’ opgemaakt over hoofdofficier (UPDATE)

Teeven verhoord in pedo-zaak (UPDATE)

Getuigen gehoord over jongensprostitutie

Opstelten, Teeven, Demmink moeten getuigen