Teeven raakt niet in de war

De Tweede Kamer wil weten wat er precies is gebeurd rond de deal die toenmalig officier van justitie Fred Teeven sloot met de veroordeelde drugshandelaar Cees " Puk" H. Donderdag is er een debat over de deal met de staatssecretaris van Justitie. Belastingdeskundigen vinden het een witwasoperatie waarbij crimineel geld van H. aan de fiscus is onttrokken.

Bij het debat zal minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten aanwezig zijn en ook staatssecretaris Wiebes voor de Belastingdienst. Opstelten heeft al laten weten dat de schikking in lijn was met de in 2000 geldende wet- en regelgeving.

Ouwe koeien

Voor het debat moet het kabinet ook nog vragen beantwoorden van de Kamer. Staatssecretaris Teeven zei vandaag tegen de NOS dat hij zich aan de regels heeft gehouden en dat hij zich geen zorgen maakt. 'Het is ouwe koeien uit de sloot halen en ik raak er niet van in de war.' Teeven benadrukt dat het kabinet in 2002 ook al vragen over de zaak heeft beantwoord. Verder verwijst hij naar de minister van Veiligheid en Justitie.