Teeven ziet niks in woonwagenkampteams

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven ziet geen reden om speciale interventieteams op te richten die woonwagenkampen moeten aanpakken. Daar pleitten de burgemeester van Waalre Henri de Wijkerslooth en hoofdofficier van justitie in Den Bosch Bart Nieuwenhuizen eerder voor.

Zij willen speciale teams die ‘vrijplaatsen’ voor woonwagenkampen aanpakken. Daar zouden andere regels gelden dan in de rest van de gemeente, omdat veel ambtenaren niet op het kamp durven te komen. In Waalre werd afgelopen zomer een aanslag gepleegd op het gemeentehuis, dat in vlammen op ging. Sindsdien gaan er geruchten dat bewoners van het woonwagenkamp achter deze aanslag zitten, omdat zij een conflict hebben met de gemeente.

“Als in Waalre een paar gekken aan het werk zijn geweest, is dat heel anders dan weanneer een compleet woonwagenkamp achter de brand zit”, vindt Teeven, die zaterdag sprak in Nuenen tijdens een VVD-bijeenkomst. Over het onderzoek naar de aanslag wilde de staatssecretaris niets kwijt.