‘Telefoon verdachte aanslag officier niet te kraken’

De pgp-telefoon van de man die ervan wordt verdacht in opdracht van oud-No Surrender president Klaas Otto een aanslag op officier van justitie Greetje Bos te hebben willen plegen kan het Nederlands Forensisch Laboratorium (NFI) niet kraken, aldus De Telegraaf.

Muurvast

Het onderzoek in deze zaak zit muurvast. Volgens de advocaten van verdachte Mohammed S. (45) en Klaas Otto staat er op de telefoon niets bijzonders en zag justitie al eerder in er geen bewijs was.  Advocaat Louis de Leon denkt dat de zaak is geseponeerd maar volgens het Openbaar Ministerie loopt het onderzoek nog.

Tip

Veel meer dan een anonieme tip van 26 juli 2017 bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de eenheid Zeeland-West-Brabant is er niet. Die hield in dat ‘Mo, een portier uit Rotterdam’ van Klaas Otto de opdracht kreeg om de officier van justitie in zijn zaak, Greetje Bos, ‘iets’ aan te laten doen. S. is kort verhoord en op vrije voeten gesteld. Otto heeft erkend dat hij S. kent maar ontkend dat die een ‘rechterhand’ van hem zou zijn. Otto is door de verdenking in zo ongeveer het zwaarste regime van Nederland geplaatst maar is inmiddels op vrije voeten. Er loopt momenteel een rechtszaak wegens onder meer afpersing en witwassen tegen Otto.

Wachtwoord

Het onderzoek tegen Otto en S. loopt nog omdat de telefoon van Mohammed S. niet te kraken blijkt te zijn en hij het wachtwoord niet wil geven. De politie denkt dat in het toestel cruciale aanwijzingen zitten. De advocaat van Mo S. zegt dat zijn client gebruik maakt van zijn zwijgrecht en geen enkele uitspraak wil doen. Volgens hem was voor de aanhouding van zijn client al duidelijk dat de aantijging ‘onzin’ was.

Advocaat Mark Nelissen van Mohammed S. zegt dat zijn cliënt gebruik maakt van zijn zwijgrecht ’en dus ook geen uitspraken heeft gedaan of zal doen over een pgp-telefoon’.

Rechtbank laat Klaas Otto vrij

Onderzoek bedreiging officier gaat toch door