Tennissers verdacht van matchfixing

Er zijn zijn proftennissers verdacht van matchfixing. Dat heeft het federaal parket in Brussel naar buiten gebracht. In veel Europese landen zijn mensen opgepakt, in Nederland twee. In België zijn 21 huiszoekingen verricht en worden dertien mensen verhoord.

Futures

Welke tennissers verdacht zijn is nog onbekend. Ook is niet duidelijk of er spelers zijn opgepakt. Het gaat om verdachte wedstrijden in de Futures- en Challengers, het circuit onder het hoogste niveau. Belgische media spreken over een groep Armeens-Belgische verdachten die sinds 2014 professionele tennissers zou hebben omgekocht.

Dinsdagmorgen was de politie in verschillende landen nog bezig met de acties.

Geen video

De Belgische Kansspelcommissie is in 2015 getipt door legale wedkantoren over de groep en de verdenking van matchfixing.

Wedstrijden in de bewuste klasse worden meestal niet op video vastgelegd.

Twee Nederlandse tennissers, Antal van der Duim en Boy Westerhof, raakten volgens het Algemeen Dagblad in 2015 in opspraak omdat Armeense gokkers hoge bedragen op hun wedstrijden inzetten toen ze actief waren op een toernooi in het Finse Tampere. De twee ontkenden tegenover de krant toen iedere onregelmatigheid.