Robin Haase gehoord in zaak Everink

De advocaat van verdachte tenniscoach Mark de J. wilde in de zaak Koen Everink verschillende tennissers oproepen als getuige. Robin Haase, Igor Sijsling en Huta Galung zouden meer kunnen weten over de gokschuld die Mark de J. mogelijk bij Koen Everink zou hebben gehad. De rechtbank wees alleen Robin Haase als getuige toe. 

Pieter Hoogendam de advocaat van De J. deed vanochtend tijdens een zogenaamde regiezitting in de zaak Everink het verzoek om de tennissers te horen. Hoewel het Openbaar Ministerie daar geen bezwaar tegen had, wees de rechtbank het verzoek af om Sijsling en Galung als getuigen te horen. Robin Haase zal wel als getuige worden gehoord.

In totaal wilde Hoogendam zo’n twintig getuigen horen, waaronder de directe buren van Everink in Bilthoven. Het Openbaar Ministerie verzette zich tegen een groot deel van deze verzoeken.

Goksites

Tijdens de zitting verklaarde De J. samen met Koen Everink actief te zijn geweest op verschillende goksites. De J. heeft zo’n 70.000 euro vergokt. Volgens het OM had De J. een schuld bij Everink, omdat hij geld van hem had geleend om te kunnen gokken. Volgens de officier van justitie ligt hierin het motief van de moord op Everink. De J. ontkent. Volgens hem is hij na een bezoek aan Everink ontvoerd door een onbekende groep mannen. Hij denkt dat zij Everink hebben vermoord.

Hoogendam wilde ook dat de voorlopige hechtenis van De J. zou worden geschorst. Ook dat wees de rechtbank af.

 

Zie hier twitterberichten van verschillende verslaggevers:

Eerdere berichten onder andere:

OM verdenkt Mark de J. van moord Everink

Mark de J. ontkent moord Everink

Nabestaanden Everink eisen vergoeding