Ter dood veroordeelde na 30 jaar vrij

De inmiddels 64-jarige Amerikaan Glenn Ford heeft bijna dertig jaar lang onterecht vastgezeten in een dodencel. In 1984 werd Ford veroordeeld tot de doodstraf voor de moord op een juwelier een jaar eerder in , maar nu blijkt dat de Amerikaan onschuldig is. Video na de break.

Diverse Amerikaanse media melden dat Glenn Ford in 1984 is veroordeeld door een compleet “witte” jury. De vermoorde juwelier was ook blank.

De juwelier Isadore Rozeman werd eind 1983 om het leven gebracht. Glenn Ford zou volgens de Amerikaanse media klusjesman zijn geweest van het slachtoffer. Een jaar later werd Gloenn Ford veroordeeld tot de doodstraf. Na 30 jaar onterecht vastgezeten te hebben, wandelde Ford dinsdag de Angola-gevangenis in Louisiana uit als een vrij man.

Eind 2013 zou er informatie binnen zijn gekomen dat Ford op het moment van de moord niet bij de winkel in de buurt kon zijn. ‘Het voelt goed’, zei Ford na zijn vrijlating. ‘Ik kan alleen niet meer terug en doen wat ik op mijn 35e, 38e en 40e bijvoorbeeld had kunnen doen.’