The Joker, een carjacking en een heupzwaai

In de rubriek ‘Video van de Week’ hebben we dit keer de aartsvijand van Batman (foto links), een mislukte carjacking in Johannesburg en een partijtje vrij worstelen in de bajes. Kijken na de break.

In de federale gevangenis van Lompoc, Californië was deze week een ruzie tussen twee gedetineerden. Het speelde zich af op de gang van tweede verdieping.

1. Heupzwaai

Een van de mannen nam de ander in een heupzwaai en gooide hem over de railing. Een andere gevangene filmde het vanuit een tegenovergelegen cel. Het is niet bekend of het slachtoffer de val heeft overleefd.

2. Carjacking

Het is een alledaags fenomeen in Zuid-Afrika: carjacking. Wie een dure auto rijdt in Johannesburg heeft een grote kans er slachtoffer van te worden. Maar deze gisse Porsche-eigenaar doorziet het plannetje en weet een carjacker behendig af te schudden.

3. The Joker

Lawrence Sullivan (29) uit Miami, Florida moest deze week voor de rechter verschijnen omdat hij met een wapen had staan zwaaien op de openbare weg en dat op auto’s had gericht. Maar automobilisten waren zich vooral rot geschrokken van zijn uiterlijk: Sullivan is een Joker-lookalike. De zwarte cape van de rechter doet trouwens enigszins denken aan die van Batman.