Thijs van Z. bekent doden Sandra

De jongen die wordt vervolgd voor het doden van de 18-jarige Sandra van Duijl uit Enschede heeft een volledige bekentenis afgelegd. Thijs van Z. (21) deed dat huilend op een pro formazitting voor de Almelose rechtbank.

Excuses

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van moord of doodslag op het meisje. Hij zou haar hebben gedood in een bosje bij recreatieplas Het Rutbeek. Hoe dit precies in zijn werk is gegaan is niet duidelijk. Sandra is door ‘uitwendig inwerkend geweld’ om het leven gebracht, zo staat het op de dagvaarding. De strafzaak wordt vrijdag 20 mei inhoudelijk behandeld.

Op de vraag van de voorzitter of Thijs van Z. bereid is dan vragen te beantwoorden, zei hij: ‘Wat moet dat moet.’ Op een eerdere pro forma-zitting zweeg hij. hij bood hiervoor zijn excuses aan, aldus TC/Tubantia.

Onderzocht

Van Z. is onderzocht door de psychiater en psycholoog. Hun rapporten zijn eind april beschikbaar. Zijn nieuwe advocate Desireé Greven wacht de conclusies van de gedragsdeskundigen af voor ze met nadere wensen komt.

Eerdere berichten:

Verdachte moord Sandra mogelijk naar Pieter Baan

Sandra mogelijk elders vermoord

Verdachte moord Enschedese Sandra aangehouden