‘Tien arrestaties bij drugslab Steenbergen’ (UPDATE)

In het West-Brabantse Steenbergen hebben politie en ambtenaren van de Douane donderdagochtend rond 11.00 een cocaïnelaboratorium ontdekt. Daarbij zijn tien Colombianen gearresteerd, zo meldt de politie. Er is geen cocaïne aangetroffen.

(beeld uit archief)

De vondst werd gedaan in een loods aan de Boonhil in Steenbergen. De brandweer is ter plaatse geweest om de luchtkwaliteit te controleren. In de loop van de dag heeft een team van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie forensisch onderzoek gedaan en is men begonnen met het lab te ontmantelen.

Opsporingsambtenaren van politie en douane wilden rond 11.00 uur een controle uitvoeren in de loods na een melding van een mogelijke sigarettenfabriek.

Tijdens de controle rees het vermoeden dat ze een cokelab hadden ontdekt. Ze troffen diverse chemische stoffen en een groep mannen aan. De verdachten  variëren in de leeftijd van 26 tot en met 66 jaar en zijn allen geboren in Colombia. De mannen zijn voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht en worden later verhoord.