Tien arrestaties voor drugs- en mensenhandel

De politie heeft tien mensen in Groningen en Zuid-Holland opgepakt bij een inval in een kassencomplex, een bedrijf en drie woningen in Bleiswijk, Waddinxveen en Oude Pekela. De tien zijn betrokken bij een grootschalig onderzoek naar mensen- en drugshandel.

 

In het kassencomplex in Bleiswijk ontdekte de politie een gigantische hennepkwekerij van 12.000 planten. Ook werden meer dan 80.000 stekjes gevonden. Daar werden meerdere mensen opgepakt die vermoedelijk gedwongen werden om in de kassen te werken. De politie heeft met een helikopter er op toegezien dat niemand uit de kas ontsnapte.

 

Ook in het bedrijf in Nieuwe Pekela werd een wietplantage ontdekt, hoewel die met 250 planten een stuk kleiner was. Ook zijn er drie auto’s in beslag genomen.

De aanleiding van het onderzoek was de vondst van een kwekerij in augustus 2011. Daar werden duizenden planten en 150.000 stekjes aangetroffen. Ook toen werden tien personen aangehouden, van Turkse en Bulgaarse afkomst. Deze kwekerij zou deel uitmaken van een grotere organisatie, die de politie met de actie van vandaag zegt te hebben opgerold.

Omdat de mannen worden verdacht van mensenhandel, was naast de politie en het Openbaar Ministerie ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij de actie betrokken.