Tien jaar cel en tbs voor doodslag

De 34-jarige C.D. uit Steenwijk is veroordeeld tot tien jaar cel en TBS voor de doodslag op zijn vriendin Jeanilet Aniceta. D. stak Aniceta op 11 mei 2014 dood. Hij had haar al eerder ernstig mishandeld en daarvoor een huisverbod gekregen. De officier van justitie had twaalf jaar en TBS geeist. 

D. drong in de vroege ochtend met een koevoet de woning van Aniceta binnen en viel haar aan, waarna de vrouw door het raam naar buiten vluchtte. De man pakte vervolgens een mes uit de keuken, achtervolgde Aniceta en stak haar voor de ogen van haar twaalfjarige zoon op straat neer. D. werd kort daarop aangehouden.

Volgens de rechtbank is er sprake van doodslag, omdat niet kan worden bewezen dat D. met voorbedachte rade te werk is gegaan. De verklaringen van een getuige, tegen wie de man zou hebben gezegd dat hij de vrouw dood wilde maken, acht de rechtbank onvoldoende betrouwbaar.

D. is in het verleden meerdere malen voor geweldsdelicten veroordeeld. Ook heeft hij een hulpverlener bedreigd die naar aanleiding van het huiselijk geweld bij het gezin betrokken was. Omdat de kans op herhaling groot wordt geacht wanneer D. een nieuwe relatie zou beginnen, heeft hij ook TBS met dwangverpleging opgelegd gekregen.