Tienduizend euro boete advocaat Hiddema

Advocaat Theo Hiddema moet een boete van tienduizend euro betalen aan zijn voormalig cliënt Pascal H., getuige in de Limburgse fraudezaak rond huisjesmelker Joep J. Dat meldt De Telegraaf woensdag. De rechtbank in Maastricht veroordeelde Hiddema wegens belediging van H. in diverse media.

De strafpleiter werd eerder al geschorst door de tuchtrechter omdat hij beledigende teksten over getuige Pascal H. had gezegd. Hij noemde hem in het tv-programma Pauw en Witteman een ‘onbetrouwbaar sujet’ en ‘addergebroed’. 

De recente boete wordt door Hiddema bevestigd aan De Telegraaf. ‘Het is een vreselijk malheur. Mij werd afgelopen najaar door journalisten commentaar gevraagd op een strafklacht die Pascal H. bij justitie tegen mij zou hebben ingediend. Ik wist daar niet van en antwoordde onder meer dat ik daar mistroostig van werd. De kortgedingrechter heeft dat in zijn grote wijsheid opgevat als een overtreding van een mij eerder opgelegd verbod dat ik hem niet meer negatief mag bejegenen’, aldus Theo Hiddema tegen De Telegraaf.

Eind december meldde De Telegraaf al dat Hiddema aangifte van laster had gedaan tegen H. ‘Pascal H. is een vuile lasteraar’, aldus Hiddema toentertijd in De Telegraaf. ‘Hij heeft mij van alles beschuldigd, zelfs dat ik veelvuldig bij hem in de gevangenis ben geweest. Ik heb die man nooit bezocht. Ik ben het helemaal zat.’

H. legde verklaringen af over vastgoedfraude in Limburg. Hiddema staat verdachte Joep J. bij. Eerder werd duidelijk dat de zaak tegen J. vastloopt, omdat de deal tussen justitie en H. mislukte. De verklaringen moeten daarom in de kluis blijven.

Lees ook:

Advocaat Hiddema doet aangifte tegen getuige

Advocaat Hiddema berispt door Rv Discipline

‘Hiddema voor de rechter gesleept’