Tienduizenden euro’s cash in auto in Rotterdam

De politie heeft vrijdag een 44-jarige Hagenaar en een 33-jarige man uit Hoogvliet aangehouden in de buurt van het Nessestrand in Rotterdam. De 2 worden verdacht van witwassen. In hun auto vond de politie een plastic tas met daarin enkele tienduizenden euro’s aan contanten.

Vanwege het mooie weer en de recente overlast waren er bij het Nessestrand extra agenten anwezig om een oogje in het zeil te houden. Drie mannen die rondhingen rond een dure auto vielen op omdat ze er snel vandoor gingen toen ze de politie zagen.  Een snelde weg op een scooter, 2 anderen liepen in de richting van de winkels.

Terras

Een aantal keer liep het tweetal terug in de richting van de auto, maar steeds als ze politie zagen keerden ze om en deden ze alsof ze niks van de auto wisten. Bij een laatste rondje gingen ze op een terras zitten en toen er écht geen politie in de buurt was, stapten ze in de auto en reden het parkeerterrein af. Daar werden ze alsnog door de politie opgevangen.

Encrypted telefoons

Bij controle van de auto ontdekt de politie de plastic tas met geld. Ook lagen er verschillende encrypted telefoons in de wagen. De man uit Hoogvliet droeg een dure Rolex die ook in beslag werd genomen.