Tienduizenden xtc-pillen gepakt

De politie heeft vrijdag zes personen aangehouden in een drugsonderzoek. Zij worden verdacht van het produceren van en handelen in xtc. De verdachten zijn aangehouden in Amsterdam, Emmen en Westerbork. De politie heeft vrijdag huiszoekingen verricht op diverse locaties in Groningen, Westerbork en Emmen.Er zijn tienduizenden xtc-pillen, wietplanten en andere kleinere hoeveelheden harddrugs. Daarnaast zijn apparaten (waaronder een machine om tabletten te maken) en grondstoffen aangetroffen die gebruikt worden voor de productie van xtc.

Bovendien heeft de politie meerdere auto’s en enkele duizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen. De politie heeft sterkte aanwijzingen dat een deel van de handel bestemd was voor het buitenland.

 

Het gaat om panden aan de Hagedoorn, de Nijkampenweg en Oude Roswinkelerweg in Emmen en om panden aan de Zandhoeklaan in Westerbork en aan de Paterswoldseweg in Groningen.

De verdachten zijn in verzekering gesteld. Het gaat om een 62-jarige man uit Emmen, een 39-jarige man uit Emmen, een 33-jarige man uit Emmen, een 26-jarige man uit Emmen, een 27-jarige man uit Groningen en een 53-jarige man Westerbork.

Het onderzoek is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.