Tiener aangehouden voor mishandelingen Mallorca (UPDATE2)

De Nederlandse politie heeft vanochtend rond 7.00 een 19-jarige man uit Hilversum aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij twee mishandelingen op Mallorca en daarbij twee slachtoffers tegen of op het hoofd te hebben geschopt.

Beide incidenten vonden kort achter elkaar plaats in de vroege ochtend van 14 juli in El Arenal op Mallorca. Eerst voor een horecagelegenheid, daarna op de boulevard.

Beelden

Van beide incidenten zijn videobeelden beschikbaar en, zowel in Spanje als in Nederland, zijn getuigenverklaringen opgenomen.  Van het incident, waarna de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam, zijn ook beelden beschikbaar, maar hierop zijn géén geweldshandelingen tegen hem te zien. Het slachtoffer van de schoppende beweging op de beelden die veelvuldig zijn gedeeld op internet, zo is uit Spaans onderzoek gebleken, is niet de 27-jarige man uit Waddinxveen.

De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van tweemaal poging doodslag.

Getuigen met Nederlandse nationaliteit

De verdenking jegens de 19-jarige verdachte uit Hilversum is deels gebaseerd op bevindingen van de Spaanse politie en deels op het onderzoek in Nederland. Inmiddels hebben elf personen als getuige verklaringen afgelegd in dit onderzoek, waarvan acht zelf ook aangifte hebben gedaan van tegen hen gepleegd geweld. Alle getuigen hebben de Nederlandse nationaliteit.

Andere betrokkenen

Het onderzoek is nog in volle gang. Onderzocht wordt onder andere wat de exacte rol is van andere betrokkenen. Hiervoor is de politie bezig om op basis van de beelden hun identiteit vast te stellen. De politie roept getuigen op zich te melden, met name van het incident waarna het slachtoffer kwam te overlijden.