Tiener doodt kind en schept op in Darknet (UPDATE)

In de kelder van een rijtjeshuis in het Duitse Herne, ten noordwesten van Dortmund, heeft de politie gisteravond het lijkje gevonden van een negenjarig jongetje. Verdachte is Marcel H. (foto), een negentienjarige buurjongen van het slachtoffertje. H. zou videobeelden op internet hebben gepubliceerd. 

In de video-opname bekent Marcel H. trots dat hij het jongetje, wiens identiteit niet bekend is gemaakt, heeft doodgestoken. De beelden doken op in het Darknet, een anoniem, afgesloten deel van het internet, waar ook onder andere wordt gehandeld in drugs en wapens. Een gebruiker van het Darknet die de beelden van Marcel H. zag, waarschuwde de politie.

Update: op het ‘gewone’ internet circuleren inmiddels foto’s waarop het stoffelijk overschot van het jongetje te zien is, met daarbij de met bloed besmeurde handen van Marcel H. De foto’s zouden door H. zijn ge-upload. De politie vreest dat H. nog meer slachtoffers zal maken.

Gewapend

De politie maakt jacht op de verdachte, die mogelijk gewapend is. Hij is ongeveer 1,75, blond en slank. Marcel H. deed aan vechtsporten en leidde een teruggetrokken bestaan.