Tientallen doden bij schietpartij in VS

Bij een schietpartij in een populaire nachtclub in Orlando, Florida, zijn zeker 50 doden gevallen. De schutter is na een vuurgevecht met de politie doodgeschoten. President Barack Obama sprak over een terroristische aanslag

Bomgordel

De dader had een geweer en een pistool bij zich. De politie onderzoekt of hij ook explosieven bij zich had. Mogelijk had hij een bomgordel. Er zijn tientallen gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Onduidelijk is hoe zij er aan toe zijn.

Voor de schietpartij werden bezoekers gegijzeld in de club. Verschillende mensen zetten berichten op social media terwijl ze zich schuilhielden in de toiletten en kleedkamers.

300 bezoekers

De gijzeling begon rond twee uur ’s nachts, lokale tijd. Dat was vlak voor sluitingstijd, er waren op dat moment zo’n driehonderd mensen in de club. Rond vijf uur vielen SWAT-teams de club binnen. Bij het vuurgevecht wat daarop volgde, kwam de dader om het leven.

Het is nog niet duidelijk wat het motief van de dader is. Mogelijk gaat het om een terroristische aanslag. De FBI leidt het onderzoek. Bij een persconferentie verklaarde de FBI dat er aanwijzingen zijn dat de dader “naar [de radicale islam] leunt”.