Tientallen kilo’s cocaïne in haven Vlissingen, twee arrestaties

In de haven van Vlissingen zijn zondagmiddag tientallen kilo’s cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen. Er zijn twee mannen van 26 en 36 jaar aangehouden als verdachten. Dat meldt de politie.

Een eenheid van de douane merkte zaterdagnacht rond 03.30 op de Europaweg Noord een verdachte situatie op. Terwijl de bestuurder van een voertuig werd gecontroleerd, maakte de bijrijder zich uit de voeten. In de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen.

Openstaande celstraf

Na een zoektocht werd de bijrijder aangetroffen en werden de twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De 36-jarige man bleek ook nog een gevangenisstraf van ruim 200 dagen open te hebben staan.

Container

Uit nader onderzoek van de douane en politie bleek dat de mannen vermoedelijk van plan waren om cocaïne uit te halen. Op een haventerrein aan de Finlandweg werd zondagmiddag de container aangetroffen waarop het tweetal het vermoedelijk had gemunt. In de container bleken tientallen kilo’s cocaïne te zijn verstopt.

Het Team Bijzondere Bijstand van de douane doet verder onderzoek naar de drugs. De mannen zitten vast en worden door de politie verhoord.