Tientallen tips over kunstroof Rotterdam

Bij de politie zijn tientallen tips binnengekomen over de miljoenenroof uit de Kunsthal in Rotterdam. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachten via een deur aan de achterzijde in het pand kwamen en dat ze in korte tijd de kunstwerken hebben gestolen. Er zijn camerabeelden verzameld, maar daar zitten nog geen beelden bij die aan het publiek getoond kunnen worden. In de nacht van maandag op dinsdag werden zeven schilderijen gestolen uit de Kunsthal aan de westzeedijk in Rotterdam.

(Beeld: eerdere expositie in Kunsthal)

De inbrekers zijn volgens de politie rond 03.15 uur ’s nachts het pand binnen getreden en zijn daar maar zeer korte tijd geweest. Daarop ging het alarm bij de beveiligingsmaatschappij en toen is er een onderzoek ingesteld door de politie en beveiliging. Rondom het pand was er vervolgens niets te zien en er was ook niemand in het pand aanwezig. Eenmaal binnen ontdekten zij dat er zeven schilderijen waren gestolen.

Aan de buitenkant was er niets te zien wat op een inbraak leek, maar uit sporenonderzoek heeft de politie kunnen concluderen dat de inbrekers via een achterdeur zijn binnengekomen. Dankzij alle media-aandacht zijn er tientallen tips, die allemaal onderzocht worden.