Tientallen vuurwapens gevonden bij drugslab in Someren

Bij een drugslab dat donderdag in Someren is ontmanteld zijn grote hoeveelheden chemisch afval gevonden en in een woning werden tientallen vuurwapens in beslag genomen. In totaal werden drie mannen aangehouden, waarvan alleen een 68-jarige man uit Someren nog vastzit.

De politie startte een groot onderzoek nadat eerder deze week informatie binnenkwam dat in een loods bij een woning aan de Bergdijk een drugslab zou zitten. Op donderdag rond 16.00 vond een inval plaats, waarbij in de loods materialen voor een drugslab werden gevonden. Het gaat vermoedelijk om een amfetaminelab.

Amfetaminepasta

In de loods en in een zeecontainer op het terrein werden tientallen grote en kleine vaten gevonden. Sommigen waren leeg, maar de meeste vaten bevatten chemicaliën of chemisch afval. Verder onderzoek zal uit moeten wijzen om welke stoffen dit precies gaat. Er werd ook een hoeveelheid amfetaminepasta aangetroffen en in beslag genomen.

Groot lab

Volgens de recherche gaat het om een groot lab dat langere tijd heeft gedraaid en waar in potentie voor duizenden liters aan eindproduct kon worden gefabriceerd. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn zeker twee dagen bezig geweest met het ontmantelen van het drugslab.

Tientallen vuurwapens

Tijdens het verdere onderzoek werd ook de woning op de Bergdijk doorzocht. Daar werden tientallen vuurwapens aangetroffen. Voor een deel daarvan bleek mogelijk een vergunning te zijn, maar het overgrote deel is vermoedelijk illegaal. Al deze wapens zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Een 68-jarige man uit Someren en twee mannen van 38 en 55 uit Deurne zijn aangehouden. De man uit Someren zit nog vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.