“Tijdbom” kreeg een explosie in zijn hoofd

In Utrecht is dinsdag een zitting in de rechtszaak tegen Zamir M. (31) die afgelopen juli in Utrecht Laura Korsman (24) om het leven zou hebben gebracht. Ze maakte de relatie met M. uit en daar kon de dj, die ooit gemarteld werd door leden van een criminele MC, niet mee omgaan.

Messteken

Op 21 juli 2018 werd de studente verpleegkunde door meerdere messteken in het bovenlichaam gedood in de Bosboomstraat in Utrecht. Daarvoor had M. haar intensief gestalkt en bracht hij ook al enige dagen in de cel door. De politie had de studente een alarmknop gegeven. M. doorbrak regelmatig een straat- en contactverbod voor de straat in Utrecht-Oost waar het slachtoffer woonde in een studentenhuis.

Of M. heeft bekend en in hoeverre hij verklaringen heeft afgelegd zal op de eerste openbare zitting duidelijk gaan worden.

Grootheidswaanzin

De dj-naam van M. was Sam Gonzalez. Hij zal door deskundigen in het Pieter Baan-centrum wordt onderzocht. Er zijn aanwijzingen dat hij een zeer theatrale persoonlijkheid en grootheidswaanzin heeft. Zo mocht hij zich graag voordoen als een beroemde ster.

Voor een klus in Amsterdam liet hij zich begeleiden door leden van Catervarius MC. Daarna ontstond er een conflict over betaling. M. werd meegenomen naar het clubhuis in Benschop. Daar kreeg hij slagen met een bijl tegen zijn knieën, een pistool op zijn hoofd en moest hij urine drinken. M. zou daardoor getraumatiseerd zijn. Zijn moeder verklaarde in het Algemeen Dagblad dat ze al langer bang was voor een ‘explosie’ in het hoofd van haar zoon.