Tilburg: 1000 liter drugschemicaliën gevonden

In de Tilburgse stadsdeel Stokhasselt is zaterdagavond 1000 liter aan verschillende chemicaliën gevonden. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Het  gaat om grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.

Garagebox

Agent zagen om 20.00 uur dat er vanuit een garagebox aan de Rossinistraat vaten met vloeistof werden overgeladen in of uit een bestelbus. In de box stond een man en in het busje zat een vrouw. Al snel leek dat het ging om grondstoffen voor het maken van drugs ging. De man (26) en de vrouw (25) komen beide uit Tilburg. Ze zijn aangehouden.

Levensgevaarlijk

In totaal werden 38 jerrycans met twee verschillende soorten vloeistof in beslag genomen. De inhoud zal nog onderzocht wordt door specialisten maar het onderzoeksteam gaat er van uit dat het hier om grondstoffen gaat om drugs te produceren. De politie noemt het illegaal opslaan en verplaatsen van chemicaliën ‘levensgevaarlijk’ voor de omgeving.

Vrijdag is in het Friese Hoornsterzwaag een laboratorium ontdekt. Daar lag ongeveer 100 kilo MDMA-poeder, dat is het werkzame bestanddeel van xtc-pillen.