Tilburg: MC’s niet meer welkom in “colours”

Leden van motorclubs mogen zich vanaf 1 mei in het centrum van Tilburg niet meer herkenbaar op straat tonen. Het dragen van motorjacks of – hesjes is dus verboden. Dat heeft de gemeente Tilburg bekend gemaakt. Het is daarmee de eerste gemeente die deze maatregelen treft tegen motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender.

Leren jassen en andere uitingen met de naam van een motorclub erop zijn verboden. Ook mogen de motorrijders er niet samenscholen. Dit zegt burgemeester Peter Noordanus van Tilburg in een interview met NRC.

Horeca

Volgens de burgemeester willen de omliggende gemeenten in Brabant graag volgen. Horecagelegenheden worden door de gemeente verzocht mee te werken door meteen de politie te informeren als er toch leden van motorclubs herkenbaar in de stad lopen, zo meldt NRC.

Satudarah

Horecaondernemers die meewerken met de politie zouden op extra bescherming kunnen rekenen en ondernemers die niet meewerken worden extra gecontroleerd. Burgemeester Noordanus vraagt zich wel af of deze maatregelen stand houden in de rechtszaal en verwacht wel een zaak. Bij Satudarah, de grootste motorclub in Tilburg, doen ze er niet zo moeilijk over. De club had onderling al afspraken dat de leden zich zo min mogelijk in "colours" zouden laten zien in de stad.